”Vi skulle behöva en hundrastgård till här i Trosa. Så att hundarna får springa löst”, skriver en av avsändarna och önskar att en rastgård sätts upp vid området kring Skärlagsvallen.
En annan hundägare önskar att den sätts upp vid idrottshallen vid Tomtaklint och erbjuder även sin hjälp.
Men så enkelt är det inte att anlägga en rastgård, enligt Maria Johansson som är parkingenjör på Trosa kommun.
– Vi måste titta på vad som är inskrivet i detaljplanen och se till det faktiska behovet och avstånden till de redan befintliga hundgårdarna. Förra gången vi tog beslut om en rastgård gjordes det av nämnden i kommunen, säger hon.
Enligt Jordbruksverket finns det 2 011 hundar i Trosa som hänvisas med sina hussar och mattar till de redan befintliga hundgårdarna i Lånestaheden i Vagnhärad och i Trosa vid Strandvägen.
– Jag kan förstå att de äldre invånarna med hund vill ha en hundrastgård i sin närhet. Men annars är inte avstånden så långa. Jämför man med hur det ser ut i andra kommuner där det finns fler hundägare kan avstånden för dem till en rastgård vara längre, säger Maria Johansson.
Enligt Trosa kommun gäller koppeltvång mellan den 1 mars till 20 augusti i områden där det finns vilt. Under resten av året måste hunden hållas under uppsikt och får inte springa löst okontrollerat. På offentliga platser ska hunden hållas kopplad.