Miljöpartist tog "selfie" på väg till kongressen

Tre delegater från Trosa satt på tåget ner till Miljöpartiets kongress i Göteborg på fredagen. En av dem, Maria Arman passade på och fotade sig själv och ena medpassageraren Arne Rehnsfeldt.

påväg till kongressen.jpg

påväg till kongressen.jpg

Foto:

Trosa2014-05-31 13:06

Med på tåget västerut fanns även Marina Fallai från Trosa och många fler representanter från Miljöpartiet.

– Hela tåget var fullt med miljöpartister. Man gick bara och hejade på varandra. Miljöpartister från Södermanland känner man igen. Många satt i samma vagn, men även övriga var lätt att känna igen eftersom alla satt och läste kongresshandlingarna, säger Maria Arman från Miljöpartiet i Trosa, som berättar att tåg som färdmedel var ett självklart val.

– Absolut, alla som kan åker tåg.

På fredagen var det först kommun - och landstingsdagar. På lördagen inleddes Miljöpartiets kongress i Göteborg mer formellt med tal från språkrören Åsa Romson och Gustav Fridolin.

– Vi har experter här för att berätta om vilka möjligheter som finns för konkreta åtgärder att kunna ta kloka beslut för att hejda klimatförändringen, säger Arman.

Förutom migrationspolitiska förslag för kommande mandatperiod, analysering av EU-valet, berättar Maria Arman att en stor snackis blir frågan om arbetstidsförkortning. Men, berättar hon, det blir också ett fullspäckat schema och mycket verkstad.

– För att vara effektiva när många är samlade har programmet lagts från halv ett på dagen till klockan tolv i natt, sedan fortsätter vi igen klockan åtta i morgon. Så det blir inte så mycket fest, mest hard work, säger Maria Arman och skrattar i telefonen.

Miljöpartiets kongress fortsätter fram till söndag förmiddag och avslutas med ett annat tåg.

– Vi kommer att ansluta oss till West Pride, som är det Pridefestivaltåg som går här i Göteborg, säger Maria Arman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om