Totalt 49 sörmländska matentreprenörer deltog i Aptitrundan som anordnas av föreningen Sörmlands matkluster. Till Bergs ekologiska köttgård i Västerljung kom en strid ström av besökare som passade på att provsmaka nygrillade burgare.
Dagen till ära fanns även Trosa musteri på plats med sitt mobila musteri som tar hand om säsongens frukt. Kerstin Johansson från Björnlunda kikade nyfiket på när äpplen förvandlades till söt dryck.
– Det är jätteintressant att få se hur det går till, säger Kerstin Johansson, som även hunnit med en sväng på den populära höstmarknaden på Skillebyholm.
Några som passade på att utnyttja det mobila musteriet till max var Nyköpingsborna Christine och Anders Grahn. Hela 330 kilo äpplen hade de med sig och kunde se hur låda efter låda fylldes med skörden från parets fyra äppelträd.
– I år ger de hur mycket som helst. Vi har fortfarande ett träd som vi inte har plockat ännu, säger Anders Grahn.
– Det här är mycket bättre än att låta dem ligga och ruttna på marken.
Vad gör ni med allt?
– I stället för att bjuda på en flaska vin serverar vi egen must, eller ger bort som present, säger Anders Grahn.