– Vi säljer napolitanska pizzor, med bättre ost och dyrare råvaror som läggs på efter gräddning, säger Lotta Walle, delägare och driftansvarig på Sot som sedan ett par veckor börjat besöka Trosa hamn med företagets foodtruck.
– Vi har planer på att stå där hela sommaren. Det känns väldigt bra, även om trycket i hamnområdet inte kommit i gång ännu, säger hon.
Lotta Walle berättar att företaget Sot grundades för två år sedan då man började sälja napolitanska hantverkspizzor från en container i Södertälje.
– Napolitanska pizzor är ett hantverk som smakar mycket bättre än vanliga pizzor. Brödet görs på en särskild deg som kräver längre jäsningsprocess.
Idag har konceptet vuxit med en restaurang och foodtrucken som framöver står i Trosa på torsdagar och lördagar.
– Vi börjar lite försiktigt sedan får vi se hur mottagandet blir.
Enligt Lotta Walle är företaget inte riktigt nöjda med platsen i Mariefred och överväger att besöka Trosa oftare.
– Vi gillar Trosa, staden har många invånare som uppskattar en kvalitétspizza. Och där finns även mycket turister som vissa dagar kanske vill ha lite snabbare mat att ta med sig på båten.
Pizzorna beställs via Sots app och de flesta kunderna hämtar sedan hem pizzan.
– Men det går också bra att beställa direkt på plats. Vid platsen i Trosa finns även möjlighet att sitta på gräsmattan och vi överväger att ställa upp bord och stolar i anslutning till trucken, säger Lotta Walle.