Översvämningar i Trosa

Våldsamt regn och kraftig åska har orsakat flera lokala översvämningar i Trosa. I en källare låg vattennivån på en halvmeter.

Trosa2014-08-03 07:33

SMHI utfärdade en klass 1-varning för länen Södermanland, Uppsala och Skåne. Varningen gällde risk för kraftig åska och lokala skyfall under morgontimmarna.

I Trosa har räddningstjänsten fått rycka ut till flera ställen för att pumpa undan vatten i källare. 

– Styrkan är ute både till Stensund och Östra långgatan i Trosa. Vattnet är på väg in i ett hus i Stensund. Det är en mindre vattenskada och de har lyckats hålla undan en del själva. I det andra huset var det en halvmeter högt vatten nere i källaren, där jobbar vi fortfarande, sade Stefan Karlsson, räddningsledare vid Sörmlandskustens räddningstjänst vid sjutiden på söndagsmorgonen.

Han uppger att översvämningarna orsakats av det kraftiga regnovädret.

– Det har regnat våldsamt.

Vid halvelvatiden kom ytterligare ett larm om vattenskada i en byggnad på Borgargatan i Trosa där vatten runnit in i källarförråden.

Klockan 11.15 hade ännu en byggnad på Industrigatan råkat ut för översvämning i källaren. Likaså klockan 11.29 om att vatten runnit ner i en källare hos veterinärklinik på Högbergsgatan.

Vattennivåerna varierar men Karl-Åke Eriksson, även han räddningsledare på Sörmlandskusten tror att fler husägare kan ha drabbats.

– Vi skickar en styrka till och hjälper dem i Trosa. Det kanske kommer fler larm vartefter folk tittar ner i källaren. Men sedan hoppas vi att det också ska rinna undan under dagen så att det inte blir ställen att pumpa vatten ifrån. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om