Popsporten är på väg till Trosa

Padel kommer till Trosa. Redan nästa år kan bygget av en padelhall starta. "Jag tror att det finns ett stort intresse", säger tennisklubbens ordförande Jesper Carlander.

Jesper Carlander, ordförande för Trosa Vagnhärads tennisklubb, tror att fyra padelbanor blir tillräckligt.

Jesper Carlander, ordförande för Trosa Vagnhärads tennisklubb, tror att fyra padelbanor blir tillräckligt.

Foto: Henrik Norling

Trosa2020-11-04 13:10

Padel, har spritt sig över hela Sverige och nu kommer den populära racketsporten till Trosa. Tennisklubben vill bygga en padelhall mellan väg 218 och tennishallen, något Östra Sörmlandsposten var först med att rapportera om. 

– Det känns skitkul. Vi ser det här som ett bra komplement till tennisen. Padel är ganska färskt fortfarande men man har sett att många börjat med padel för att sedan testa tennis, säger Jesper Carlander, ordförande för Trosa Vagnhärad Tennisklubb.

undefined
Padel växer så det knakar i Sverige. En av anledningarna tror Jesper Carlander är att det är enkelt att lära sig sporten.

Hallen kommer att bli ungefär tio meter hög och 1 100 kvadratmeter stor. Samhällsbyggnadskontoret tittar just nu på möjligheterna att ändra i detaljplanen för området. I december ska frågan ut på samråd. Blir det inga överklaganden kan den nya detaljplanen vinna laga kraft i februari eller mars nästa år, enligt Mats Gustafsson, samhällsbyggnadschef på Trosa kommun.

Jesper Carlander berättar att priset för en timmes spelande kommer att bli något lägre än vad det kostar i Södertälje och Stockholm, där priserna kan variera mellan 400–500 kronor.

undefined
Visionen är att padelhallen ska vara klar nästa höst.

– Vi är en förening, vi har ingen avsikt att gå med vinst. Jag vet inte hur mycket det kommer att kosta men snäppet under Stockholm och Södertälje, säger han.

Hallbygget är en rejäl investering för tennisklubben och beräknas kosta runt tio miljoner kronor.

– Vi har sökt bidrag från arvsfonden på upp till fem miljoner. Därefter är det lån, säger Jesper Carlander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!