Roni vill få folk att känna sig trygga

Roni Ronald Aguirre erbjuder Trosabor sällskap på kvällspromenaden. De som vill gå tillsammans med Roni kan nu gå med i den nystartade Facebookgruppen Promenera tryggt i Trosa.

Foto:

Trosa2016-02-11 10:10

Varför erbjuder du Trosaborna sällskap?

– De senaste gångerna som jag har varit ute på kvällspromenader har jag märkt att det är mindre och mindre folk ute. När jag väl har mött äldre och speciellt kvinnor ser man oron på långt håll. De börjar gå fortare och ser rädda ut. Så ska det verkligen inte vara och om jag kan hjälpa till och få folk att känna sig trygga gör jag gärna det. Jag är ändå ute och går. Vem som helst kan följa med, jag anpassar min takt och kan följa med fram till dörren.

Du fick idén efter att du hade läst ett inlägg på Facebook. Kan du berätta mer?

– Ja, det var en kille från Trosa som skrev att han hade mött en tjej som blev så skrämd att hon vände sig om och sprang. Han skrev att han blev väldigt ledsen. Jag vill inte ha ett sådant samhälle.

Vad tror du rädslan beror på?

– Det är så mycket som händer i landet. Jag tror att just kvinnor väljer att inte gå ut på kvällarna för att allt som det skrivs om i tidningarna.

Känner du dig otrygg?

– Nej, faktiskt inte. När jag tänker på det har jag erbjudit sällskap ända sedan jag var liten. Jag kommer ursprungligen från Södertälje och där brukade jag och kompisar gå med andra, ofta tjejer, för att de skulle känna sig säkra. En gång följde jag en kompis från Hovsjö till Brunnsäng. Det är en lång väg att gå fram och tillbaka, säger Roni och skrattar.

Roni hoppas att fler börjar gå tillsammans och att färre känner sig otrygga på så sätt. Han kommer att ta sina vanliga kvällspromenader varannan vecka och den som vill får hänga på.

Hur får man kontakt med dig?

– Det är lättast att skriva i Facebookgrupperna Fritt forum 0156 och Promenera tryggt i Trosa eller skriva ett meddelande direkt till mig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om