Nej, deras kafé ska inte säljas: "Tvärtom"

Ryktet om deras död är starkt överdrivet. Jens Schill och Sylvia Kindhag som driver Tre små rum kafé och konditori har lugnande besked om kaféets framtid.

Ryktet om deras död är överdrivet. Att fastigheten ska säljas innebär inte per automatik att kaféet på Tre små rum försvinner. "Vi är här för att stanna och har massor på gång", säger Jens Schill som driver kaféet och bageriet med sin sambo Sylvia Kindhag.

Ryktet om deras död är överdrivet. Att fastigheten ska säljas innebär inte per automatik att kaféet på Tre små rum försvinner. "Vi är här för att stanna och har massor på gång", säger Jens Schill som driver kaféet och bageriet med sin sambo Sylvia Kindhag.

Foto: Lena Sellman

Trosa2024-02-03 04:43

När nyheten kom om att fastigheten som bland Trosaborna kallas Tre små rum ska säljas, blev många av kaféets gäster oroliga över att även kaféet skulle försvinna. Men Jens Schill, som driver det tillsammans med sambon Sylvia Kindhag, har kunnat lugna alla oroliga.

– Det stämmer att vi har ett arrendeavtal men vi har också besittningsrätt. Det betyder att man måste förhandla med oss om man vill köpa fastigheten och göra något helt annat med lokalerna. Och vi är här för att stanna, ler han.

undefined
Ryktet om deras död är överdrivet. Att fastigheten ska säljas innebär inte per automatik att kaféet på Tre små rum försvinner. "Vi är här för att stanna och har massor på gång", säger Jens Schill som driver kaféet och bageriet med sin sambo Sylvia Kindhag.

Paret startade kaféet och konditoriet för fyra år sedan, under sämsta tänkbara förhållanden, trodde de då.

– Alla avtal var påskrivna och allt var klart. Då kom pandemin. Vi visste inte ens om vi skulle få öppna. Det var bara "shit!". Men så kom rekommendationen om att man inte skulle åka längre bort än två timmar och Trosa har väl aldrig haft så många besökare som under pandemin, säger Jens Schill och ler.

undefined
"Mandelmassablandningen till semlorna ska helst ha fått ligga till sig ett tag för att mogna", tipsar Sylvia Kindhag medan hon tillverkar ett gäng semlor i raketfart.
undefined
"Jag kör solo", säger Sylvia Kindhag som bakar allt till Tre små rum kafé och konditori själv. "Jag börjar klockan sju-ish och kör till cirka 15.30.

Då blev det jobbigare när säsongen var över. Men de konstaterar båda att de startade under den tuffaste perioden de kunnat tänka sig, och sedan har det bara gått uppåt.

– När det kom ut att fastigheten skulle säljas var det jättemånga som hörde av sig. Folk var väldigt oroliga att vi ska stänga, men vi tänker investera och öka verksamheten. Vi har en massa idéer om hur, så det kommer att hända saker här.

Han är inte orolig inför försäljningen av fastigheten.

– Om det är någon som vill köpa och äga fastigheten bara kan vi tänka oss att ta över driften av hotellet också.

undefined
Sylvia Kindhag springer mellan bageriet och kaféet och levererar nybakta smarrigheter i en strid ström under hela dagen.
Karta: Tre Små Rum
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om