Seger-menyn för Trosakillen Eric och de andra OS-guldmedaljörerna

Sugen på en riktig guldmåltid? Här är det svenska juniorkocklandslagets vinnande meny.

Trosa2016-10-27 08:51

Menyn var inte det enda momentet i tävlingen. Men Trosakillen Eric Seger tror att det var det avgörande för hans lags placering.

– Ja, jag tror framför allt att det var trerättersmenyn som vi vann på. Både för hur vi jobbar och maten vi tillagar, säger han.

Här är den avancerade menyn:

Förrätt

Citronglacerad rimmad öring med rökt mouslinne av pilgrimsmussla, mosaik på öring med fänkålscrudité och sallad, krämig kål och saltgurka med dillemulsion samt grönsaksvinägrett.

Varmrätt

Helstekt renrostbiff med rodvinsbrässerad lägg och spenat, friterad broccoli och confiterad potatis med svamp, äppelgelé med leverkräm och rostad mandel, picklade senapsfrön, ärtor samt steksky och enskottsolja.

Dessert

Mousse på färskost med röda vinbär och nougat, inkokt päron med krackelerad petit choux, syrliga maränger, ljus chokladkräm samt sorbet och sås av vinbär.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!