Skåpbil var fullastad med stöldgods

En biljakt och försök till grov misshandel resulterade i fynd av stöldgods från flera inbrott i både Trosa och Gnesta.

Trosa2014-07-17 17:53

I maj tidigare i år försökte polisen stanna en skåpbil vid en vägkontroll på länsväg 218 nära Lånestainfarten. Föraren av skåpbilen ville dock inte bli stannad och tog istället fart. Polisen tog upp jakten och bara ett antal hundra meter senare stannade skåpbilen och två män övergav fordonet flyendes in i den närliggande skogen.

– Polisen sökte efter männen med hund, men kunde inte hitta dem som nästan hade kört över patrullen, berättar Dennis Johansson på polisen.

Skåpbilen som stod övergiven vid väggrenen visade sig vara efterlyst. Den hade stulits i samband med ett villainbrott i Västerås. När polisen väl öppnade upp dörrarna och tittade insåg de att skåpbilen var fullastad med stöldgods.

– Händelsen anmäldes först som försök till grov misshandel eftersom de försökte köra på poliserna, men vi har nu kunnat härleda stöldgodset till ett flertal inbrott. Det har alltså upprättas ytterligare en anmälan om häleri, säger Dennis Johansson.

Inbrotten som är kopplade till stöldgodset inträffade runt maj i Trosa, Gnesta, Enköping och Västerås. Polisen har inte underättat stöldgodsens rättmätiga ägare ännu, men bland sakerna som beslagtogs fanns datorer, kameror, silvergods och cyklar.

– Det var riktigt fina märkescyklar, flera stycken. Vi vet inte riktigt värdet på allt, men det är högt, berättar Dennis Johansson.

Polisen har ännu inga misstänkta för inbrotten, men hoppas på att den tekniska undersökningen ska ge resultat. DNA och fingerspårsförsäkring har tagits på skåpbilen samt stöldgodset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om