Skidpremiär i Trosabacken efter swishsuccé

Under två år har liften i Trosabacken varit still. Men klockan 10 på lördagsförmiddagen är det dags för premiär. Då trycker man på knappen och liften rullar igång.

Gänget som har arbetat i Trosabacken. Från vänster till höger, Stefan Gustavsson, Robert Ersson-Rapp, Tobias Lyåsen och Göran Wallentin.

Gänget som har arbetat i Trosabacken. Från vänster till höger, Stefan Gustavsson, Robert Ersson-Rapp, Tobias Lyåsen och Göran Wallentin.

Foto: Andreas Ekström

Trosa2021-02-06 07:25

– Sist vi hade öppet var vintern 2018, det kommer bli jättekul för barnen att vi kan öppna igen. Pistmaskinen fungerar inte så det blir inte nypistat men jag tror inte de bryr sig. De vill bara känna fart och åka, säger Tobias Lyåsen, ordförande i Trosa alpina klubb. 

Tidigare i höstas pratade tidningen med Tobias Lyåsen gällande att värmestugan revs. Alpinklubbens ordförande var då inte särskilt munter och berättade att alpinklubben var satt på paus och att det saknades engagemang. Men när tidningen pratade med honom dagen före skidpremiären var tongångarna helt annorlunda. 

– Det känns jättebra att vara igång igen, det kommer verkligen bli skitkul. Det känns också kul att se några nya ansikten som engagerar sig, säger han. 

För att få ordning på backen inför lördagens skidpremiär krävdes två saker, engagemang och pengar. Båda sakerna har trillat in, sedan i måndags har Tobias Lyåsen tillsammans med ett gäng andra arbetat i princip dygnet runt. 

Trosabacken la ut en förfrågan på sociala medier om donationer så att man skulle klara av att få igång liften och backen. Det blev en succé och folk har swishat in en hel del.

– Jag vet inte hur mycket vi fått in men vi har fått in tillräckligt för att säkra den här säsongen. Folk i Trosa som har snöskotrar har trampat ner natursnön. Vi är genuint tacksamma och glada över alla glada tillrop och alla som hjälpt till. Det ger både bränsle och energi, säger Tobias Lyåsen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om