Fullt med folk, stökigt på borden och krossat glas på golven, en blockerad nödutgång och kokainrester på toaletterna. Det mötte den polispatrull som under Trosa marknad gick in på en restaurang i Trosa vid midnatt, för att undersöka att serveringstillståndet sköttes som det ska.
Tobias Kjell, chef för lokalområdespolisen, var inte med vid det aktuella tillfället men berättar att polisen regelbundet genomför tillsyn på de krogar och restauranger som har utskänkningstillstånd för att kontrollera att det är "ordning och nykterhet". Då kan de också svabba, provta, ytor som kan tänkas bära spår av kokainanvändande med en särskild servett som ändrar färg om den kommer i kontakt med kokain.
– Vi brukar svabba toaletter och bardiskar till exempel.
Hur vanligt är det att ni hittar kokainrester på Trosakrogarna?
– Tja, vad är vanligt? replikerar Tobias Kjell. Det jag kan säga är att det förekommer alldeles för ofta.
Polisens rapport till kommunen som ansvarar för serveringstillstånden togs på största allvar.
– Det är inte alltid så lätt att ha koll på vad kunderna gör och det blir svårare att hålla koll på om man har narkotikapåverkade gäster om det är väldigt många i lokalen. Men det är tråkigt att det förekommer, konstaterar miljöchef Susanne Rosqvist.
Krögaren kontaktades av kommunens handläggare och lämnade in en skriftlig förklaring till kommunen.
– Där framkom det att de ansåg att de hade haft koll den här kvällen, att nödutgången bara tillfälligt var blockerad av ett bord som ställts dit och lite andra förklaringar, som dock inte köptes av oss. Här var ett av problemen att personalen inte hade kontroll över hur många som befann sig i restaurangen, och det är ett av kraven för alkoholtillstånd, säger miljöchef Susanne Rosqvist.
Kommunen har beslutat att ge krögaren en erinran och skriver i beslutet att "Trosa kommun ser allvarligt på det inträffade och förutsätter att bolagets företrädare delar kommunens uppfattning i frågan och ser till att det inträffade inte återupprepas".
– En erinran är den mildare formen av varning, vi kan också utdela en varning. Men det brukar krävas återkommande varningar innan kommunen drar in serveringstillståndet, lite beroende på vad det gäller förstås. Så vitt jag vet har inte den här restaurangen några sedan tidigare.
SN har sökt krögaren för en kommentar.