Stort räddningspådrag i Trosa efter brand i uthus

Strax efter 17.00 larmades räddningstjänsten om en brand i ett uthus på Båtmansvägen i Trosa. Fem styrkor bekämpade branden på platsen.

Yttre befäl Mateusz Sosnowski berättar att det var ett barn hemma i villan som slog larm om branden i uthuset.

Yttre befäl Mateusz Sosnowski berättar att det var ett barn hemma i villan som slog larm om branden i uthuset.

Foto: Andreas Ekström

Trosa2021-01-15 17:44

15-20 man från såväl Sörmlandskustens räddningstjänst som Södertörns brandförsvar kämpade under fredagskvällen mot lågorna på Båtsmansvägen i Trosa.

– Risken vi ser är att det kan sprida sig till bostadshuset, men vi har flera styrkor på plats och är försiktigt optimistiska i att vi ska kunna stoppa branden där den är nu, sade Mikael Nygren, operativ chef på räddningstjänsten vid 17.30-tiden.

En timme senare kunde arbetet avrundas och yttre befäl Mateusz Sosnowski berättade att det var ett vedförråd precis intill en större villa som brunnit.

– Vi misstänker att orsaken är ett elfel. I villan var ett barn hemma och han larmade först 112 och sedan föräldrarna. Det var rådigt, han gjorde allt rätt.

Räddningstjänsten lyckades begränsa spridningen till det intilliggande huset.

– När vi fick larmet var styrkan redan ute på ett annat larm. Ett ledigt befäl kom först och tömde en pulversläckare och slog ner branden, men det brann med öppna lågor. Själva huset är inte påverkat och det finns inga skadade, sade Mateusz Sosnowski.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!