Treårsjubileum för caféområdet vid Emils backe

Caféområdet på ängen vid Emils backe har blivit ett populärt utflyktsmål för både turister och Trosabor.

"Supermysigt". Så beskriver Trosaborna Pernilla Wickman, Mikael Klaesson, Lisa Klaesson och Markus Klaesson med hunden Milo caféområdet vid Emils backe.

"Supermysigt". Så beskriver Trosaborna Pernilla Wickman, Mikael Klaesson, Lisa Klaesson och Markus Klaesson med hunden Milo caféområdet vid Emils backe.

Foto: Jennie Krook

Trosa2023-07-08 20:22

Äpplen, franskt, eko och cirkus. 

Dessa fyra teman ligger till grund för mötesplatsen på ängen vid Emils backe som huserar ett äppelcafé i fransk lantstil i en gammal cirkusvagn, ett stånd där det säljs ekologiska grönsaker och inrednings- och keramikboden Hippie home.

På plats finns även Bomans restaurang som har en filial i en vagn där de erbjuder lättare franskinspirerade rätter samt öl och vin.

– Jag frågade syrran som driver Bomans om de ville vara med, så det är nytt för i år, säger entreprenören Erik Hedenstedt.

undefined
En gammal röd Citroen var det första Erik Hedenstedt köpte till caféområdet. Den välkomnar nu besökarna vid ingången.

Det är nu tre år sedan han drog i gång projektet på ängen vid Emils backe.

– Det viktiga är att just den här platsen skulle vara publik verksamhet. Ekonomiskt går det runt men det är inte det viktigaste, säger han.

undefined
"Supermysigt". Så beskriver Trosaborna Pernilla Wickman, Mikael Klaesson, Lisa Klaesson och Markus Klaesson med hunden Milo caféområdet vid Emils backe.
undefined
Ninna Anander har varit med från början och driver både Café Tarte Tatin och inrednings- och keramikboden Hippie home.

Det har även planterats blommor för självplock av företaget 3 hekto blommor.

– Men det har tyvärr varit för torrt för det, så det har inte riktigt kommit i gång ännu.

Ur caféområdets högtalare strömmar fransk musik, men enligt Erik Hedenstedt finns det bara en låt med Edith Piaf på spellistan.

– Det får inte bli för stereoptypt, säger han, och fortsätter:

– Jag kände att ifall man ska få folk att komma hit, utanför stan, så behöver det ändå vara något lite udda.

Enligt Sofie Hedin och Elin Jansson som jobbar på Bomans filial är det än så länge ganska lugnt.

Det är först nästa vecka när industrisemestern drar i gång som de räknar med högre tryck. Sofie Hedin säger att det är främst är barnfamiljer och turister som hittar till caféområdet.

– Och stammisar från Bomans som kommer hit nu när vi finns här också!

undefined
Sofie Hedin och Elin Johansson är redo att ta emot gäster i Bomans filial.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!