Downhillcykling i Trosabacken – satsning på ungdomar

Trosa alpina klubb har fått 4 miljoner från Allmänna arvsfonden för att utveckla åretruntverksamheten i Trosabacken för barn och ungdomar.

Framtiden har länge varit osäker för Trosa alpina klubb som nu får fyra miljoner av Allmänna arvsfonden till en ny ungdomssatsning.

Framtiden har länge varit osäker för Trosa alpina klubb som nu får fyra miljoner av Allmänna arvsfonden till en ny ungdomssatsning.

Foto: Andreas Ekström

Trosa2021-10-28 14:51

 – De har sökt stöd hos Allmänna arvsfonden som beviljades i förmiddags för det här projektet, säger Mattias Axelsson, pressansvarig på Kammarkollegiet, till tidningen under onsdagen. 

I projektet ingår flera leder för downhillåkning med cykel i olika svårighetsgrader. En barnbacke och ett område för riktigt små barn kommer även skapas med tillhörande belysning och system för konstsnö. I en av de befintliga nedfarterna kommer branta partier att utjämnas för att anpassa området för en ny släplift.

Pengarna ingår i ett så kallat lokalstödsprojekt. 

– Det innebär att man bygger någonting som ska vara till gagn för barn, unga eller personer med funktionsnedsättning, säger Mattias Axelsson som berättar att även personer över 65 numera ingår bland grupperna som kan söka stöd. Men i Trosas fall är det ungdomsverksamheten som gynnas. 

I projektet ingår även byggnation av en klubbstuga med omklädningsrum och tanken är att anläggningen både ska kunna användas spontant och för organiserad barn- och ungdomsträning i alpin skidåkning och cykling.

Tidningen har sökt Stefan Gustavsson på Trosa alpina klubb för en kommentar. 

– Vi är superglada men sitter tyvärr upptagna i möten och har inte tid att uttala oss för närvarande, säger han. 

Trosa alpina klubb har under de senaste åren haft problem med dålig ekonomi och lågt engagemang. I vintras gjordes ett omtag när klubben med hjälp av swishdonationer och frivilliga insatser lyckades starta i gång verksamheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!