Karin Frick kommer skyndande från ett OS-möte när hon träffar SN i Trosa. Det är mycket som ska fixas innan hon reser ner till Paris. Den franska huvudstaden står värd för de 33:e sommarspelen som arrangerats genom historien.
För Karin Frick är det hennes fjärde OS som programledare, efter OS i Pyeongchang 2018, Tokyo 2020 och Peking 2022.
– Äntligen, ett OS i samma tidszon som Sverige. Det gör att dygnets arbetstimmar kortas ner lite i alla fall. Och så himla kul att vara på plats, det går inte att säga annat än att det är mycket roligare att sända ifrån där allt händer.
Det är intensivt arbete som väntar. Från klockan åtta på morgonen till midnatt pågår sändningarna, i nästan 20 dagar i rad. Karin Frick och programledarkollegorna Jonas Karlsson och Jessica Almenäs delar på morgon-, dags- och kvällspassen.
– Men även när man är "ledig" måste man hänga med hela tiden. Man vet aldrig vilket sport som kommer bli dagens stora grej.
En av utmaningarna för programledarna är just det: att hålla koll på, och att kunna prata intelligent om, 32 olika sporter.
– Det går ju inte att kunna allt. Men det är också det som är kul och utmanande med OS, att allt kan hända. Det blir inte den där känslan av att man är inne på dag sju och känner att nu kan vi det här. Varje dag är omöjlig att förutse, säger hon.
Som programledare för OS-studion blir hon en del av miljontals svenska vardagsrum. Tittarna kan ha ganska starka åsikter om studions kvalitet, men också mer personliga synpunkter på personerna som sitter i den.
– Ingen är helt oberörd av det där. Men nu har jag varit med så länge och jag har en grundtrygghet i min yrkesroll. Men det är bara så, alla kan inte gilla en. Och när jag vet att något inte blev bra, då är jag nog min största kritiker.
Vad är din största styrka som programledare?
– Det är nog mitt lugn. En stor del av rollen är att få våra experter att känna sig trygga. Även om det är idrottslegender som man sitter där med, så måste man komma ihåg att det inte nödvändigtvis gör en självsäker och trygg i expertrollen. Mitt jobb är att hjälpa experterna att kunna vara så bra som möjligt, på det de är bra på.