Frågan återremitterades vid förra kommunfullmäktige då det även framkom att Sweco gjort en utredning kring vinsterna med ett väderskydd över isen.
– Den var inte med i beredningen av motionen och jag hade inte sett utredningen tidigare, säger oppositionsrådet Magnus Johanson (S).
Men den socialdemokratiska motionen avslogs under onsdagens kommunfullmäktige. Kommunstyrelsens linje är att energibesparingarna inte täcker kostnaden för att installera väggar och tak på isrinken, vilken beräknas till tio miljoner.
Under förra kommunfullmäktige yrkade Socialdemokraterna på en återremiss av motionen.
Man menade att kommunstyrelsen utlåtande, där kostnaden för väderskydd uppskattas till tio miljoner, inte varit tillräckligt underbyggt.
– Det är inte ett orimligt antagande men det finns ingen utredning gjord om hur denna kostnad uppstår, säger Magnus Johanson.
Socialdemokraterna efterlyste även en utredning av driftskostnaderna och investeringskostnaderna. Men en sådan visade sig vara genomförd.
I en rapport som Sweco gjorde förra året uppskattas de ekonomiska besparingarna med att sätta tak och väggar på isrinken till mellan 200 000 och 2,5 miljoner för en 20-årsperiod.
Den högsta besparingen görs när kostnaderna för underhåll och plogning antas öka utan tak.
"Rapporten har varit del i det arbete som gjorts för vald lösning med isrink", skrev kommunstyrelsen ordförande Daniel Portnoff (M) i en tjänsteskrivelse efter återremitteringen.