Utredning av väg leder sakta framåt

I förra veckan höll Trafikverket och Trosa kommun ett möte. Frågan på tapeten var Stensundsvägen – en väg vars dåliga skick legat som grund till en långlivad diskussion. Nu kan de ha kommit en bit på vägen.

TROSA2014-10-27 17:27

I dagsläget ansvarar Trafikverket för Stensundsvägen men förhandlingar med Trosa kommun hålls löpande, vilket i praktiken skulle kunna innebär att kommunen i framtiden tar över ansvaret.

– Vi för en dialog där vi försöker få ihop bilden av i vilket skick vägen är i och vad som skulle behöva göras. Men ingenting är klart. Vägen måste ståndsättas innan det kan bli aktuellt för kommunen att ta över den, säger Stig Tördahl, teknisk chef på Trosa kommun.

Bland annat behöver ytskiktet, alltså asfalten på vägen med diverse potthål på sina ställen, samt utformningen av vägöverbyggnad och avvattning och dikesrensning åtgärdas. Enligt Henric Nilsson, samhällsplanerar i Södermanlands län för Trafikverket, kan det även vara att se över antalet mötesplatser på Stensundsvägen.

– Vi har en kommit en bit på vägen med olika förslag. Det här är en process som måste igenom många instanser. Någon slutgiltig tid är svår att sätta när allt kan tänkas vara klart men en inom en snar framtid i alla fall något båda parter jobbar för, säger han.

Hur lång tid och exakt vad som ska göras eller hur mycket åtgärderna kan komma att kosta är oklart. En annan lösning skulle enligt Henric Nilsson vara att kommunen själva åtar sig uppdraget att åtgärda vägen mot en rimlig kostnad.

– Åtgärderna behövs helt enkelt inte utföras enligt vår regi. Ett annat exempel skulle vara att kommunen får en viss summa pengar som på något sätt motsvarar kostnaderna och att kommunen själv gör det som behövs, säger Henric Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om