Babblarna ska blåsa liv i kulturskolefestival

Kulturskolan intar Trosa torg mellan klockan 11-16 i dag lördag, för att bjuda på en riktig musikfest.

– Det ska bli roligt att spela inför storpublik, säger Lukas Runqvist, 10 år.

18 maj 2019 08:25

Ur kulturskolans lokaler hör man på långa vägar ljudet från blåsorkestern Babblarna som repar inför Kulturskolefestival på Trosa torg som

– Babblarna är vår yngsta orkester, de flesta eleverna går i årskurs tre och började spela efter jullovet. Sedan dess har vi övat in en repertoar som vi kommer spelas på lördag, säger musiklärare Monia Biserud.

– Min favoritlåt som vi ska spela är Fix it, säger Lukas Runqvist, 10 år, och orolig för att spela fel är han inte, det ska bara bli kul.

Vad händer i dag?

– Det blir fest! Flera orkestrar kommer att spela, det blir dans, sång och konstutställning. Fyra blåsorkestrar, ett femtiotal elever från oss här på Kulturskolan kommer att medverka, samt två orkestrar från Nyköping och en orkester från Oxelösund, säger musiklärare Palle Carpvik.

Carpvik berättar att Kulturskolefestivalen i år sammanfaller med blåsmusikens dag, ett rikstäckande firande, och att det kommer uppmärksammas under dagen.

Lllly Johansson och Elsa Brännbacka håller med kamraterna om att det blir mer roligt än läskigt att spela på torget.

– Våra familjer kommer dit, så det blir extra roligt, säger tjejerna.

Det är andra gången Babblarna uppträder, bara för någon vecka sedan spelade de för första gången inför förskolebarn på biblioteket.

– Så de har redan rutin, säger Palle Carpvik och ler, nu hoppas vi bara på lika tur med vädret som vi haft hittills de andra sju-åtta åren vi arrangerat festivalen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolin Ericson