Bevattningsförbud börjar gälla i Trosa kommun

Trosa kommun har nu beslutat att gå ut med ett bevattningsförbud för kommunen. Förbudet börjar gälla måndagen den 3 juni.

3 juni 2019 17:19

Från 3 juni och tillsvidare är det förbjudet att vattna med slang, tvätta bil, båt eller fylla spabad, för abonnenter som är kopplade till det kommunala vattenledningsnätet.

"Orsaken till bevattningsförbudet är den låga nederbörden under det gångna året som gör att grundvattennivåerna är låga." skriver tekniska förvaltningen i ett pressmeddelande.

Under bevattningsförbudet får endast dricksvatten användas till personlig hygien, mat och dryck. Mindre växter och blommor får endast vattnas med vattenkanna, inte med slang eller vattenspridare. Biltvätt får endast ske i anläggningar. Bevattningsförbudet gäller privatpersoner, företag och besökande i Trosa kommun, skriver kommunen.

Om du bryter mot bevattningsförbudet:

Om du som kund bryter mot bevattningsförbudet kan Trosa kommun stänga vattnet eller strypa vattentillförseln till din fastighet med stöd av LAV (Lagen om Allmänna Vattentjänster). Trosa kommun övervakar dricksvattenförbrukningen kontinuerligt och kommer att besöka områden där förbrukningen avviker från normal konsumtion.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolin Ericson