Efter skadegörelsen – nu bjuder de in till grillkväll

Efter skadegörelsen på Trosa sjökrog i veckan bjuder fastighetsägaren SFF Nordic och Bomans hotell in till grillkväll för nattvandrare, ungdomar och blåljuspersonal vid hamnplan på Skärtorsdagskvällen.

18 april 2019 07:22

I måndagskväll blev Trosa sjökrog utsatt för skadegörelse. Fastighetsskötare Mikael Häfleli var den som fick ta reda på krossade krukor och trasiga möbler. Nu anordnar han tillsammans med fastighetsägaren SFF Nordic och Bomans hotell grillning på hamnplan i Trosa på torsdagskvällen klockan 19-24.­

–Det är ett initiativ för att få gång en dialog mellan ungdomar, blåljuspersonal och nattvandrare, säger han.

Mikael berättar att han kom på idén till att alla skulle kunna mötas efter att många upprörda Trosabor hade diskuterat det på social medier efter skadegörelsen på Trosa sjökrog och efterfrågat ”var de vuxna är” och ”varför håller inte vuxna koll på ungdomarna?”

– Tanken är inte sen att vi ska vara drivande, det finns redan nattvandringsgrupper, det här är mer för att hjälpa till så att det ska hända någonting. Ge energi och tro.

Vad hoppas ni på med torsdagens arrangemang?

– Att det kommer många ungdomar och vuxna, att vi får igång en bra dialog och att det i framtiden ska göra ungdomarna mer insiktsfulla vad skadegörelse innebär, kostnader, tråkigheter, sämre reklam för Trosa.

Mikael berättar att den senaste skadegörelsen tog totalt sex timmar att ta reda på och att kostnaderna uppgick till 5000 kronor.

Är det något du avslutningsvis vill säga?

­– Gå man ur huse och kom ner till hamnplan på torsdagkväll. Vi önskar att så många som möjligt kommer och att någon tar över stafettpinnen så det här körs igång ordentligt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolin Ericson