Företag skänker stor glädje inför julen

Många vill skänka julklappar till dem som verkligen behöver så här års. Det är något som Fastighetsbyrån i Trosa har tagit fasta på.

Annelie Tapper har redan fått in ett 40-tal paket, både stora och små.

Annelie Tapper har redan fått in ett 40-tal paket, både stora och små.

Foto: Magnus Grimstedt

Trosa kommun2019-12-04 21:50

Innanför dörrarna till kontoret på Fastighetsbyrån i Trosa möts besökarna av en stor julgran med ljus, glittrande kulor och polkagrisar hängandes från grenarna.

Under granen ligger det ett 40-tal paket, både stora och små, tunga och lätta.  Några vita med röda rosetter och några röda med tomtar på. Klapparna är till för dem som av olika anledningar inte har råd att ge, eller kommer att få, några egna.

Enligt Socialstyrelsens kartläggning från november 2017 ökar antalet hemlösa. Hos Stadsmissionen kan de få sina basbehov tillgodosedda - en varm måltid, en sängplats eller möjlighet att ta en dusch. Idén att stötta arbetet väcktes under hösten av Rebecka Jänkälä på Gnestakontoret, som startade insamlingen "Skänk en julklapp till någon som verkligen behöver den". Annelie Tapper, fastighetsmäklare på Trosakontoret, tyckte att det var en bra idé.

– Alla som vill kan komma och lämna in ett paket i form av en gåva som vi sedan lämmar till Stadsmissionen, säger hon.

Förslag till julklappar kan vara sådant som presentkort, biocheckar, Lego, pyssel, SL-biljetter, powerbank och hörlurar.

– Vad som är i paketen som kommer in vet man inte. Men däremot skriver man på paketet att det passar för en tjej på tre  till sex år. Eller till tjej storlek 38 om det är kläder. Man får även lägga återbruk i paketen så länge det är helt rent och fräscht, säger Annelie Tapper.

Hittills har det kommit in ett 60-tal paket till kontoren i Trosa och Gnesta.

– Det har kommit in både stora och små paket. Så visst blir man nyfiken på vad som ligger i paketen, allt som är inslaget blir man nyfiken på, menar Annelie Tapper.

Fastighetsbyrån är även med och samlar in pengar på andra sätt för att hjälpa dem som har det svårt. Alla som säljer ett hus via företaget får hundra kronor att skänka vidare till SOS Barnbyar, BRIS eller Sveriges Stadsmissioner. För femte året i rad bjuds det också på julkonsert för alla köpare och säljare i området Södertälje, Nykvarn, Gnesta och Trosa. Idag hålls en konsert i S:t Jacobs församling i Södertälje, med Andreas Weise som solist.

– Vi uppmanar att man skänker en slant i kollekt till välgörenhetsorganisationerna, säger Annelie Tapper

Insamlingen till "Skänk en julklapp till någon som verkligen behöver den" håller på till den 11 december.

Vi hoppas på ett överflöd med paket som kan sprida glädje, säger Annelie Tapper.

Paket som kommer att sprida glädje.
Paket som kommer att sprida glädje.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!