Miljöpris till Trosaföretag

Team Sportia får Trosa kommuns miljöpris för sitt arbete med att få människor att ta cykeln istället för bilen.

13 juni 2019 06:15

Varje år delar Trosa kommun ut ett miljöpris till en grupp eller organisation för berömvärd insats för miljön och en hållbar utveckling. Priset består av 5000 kronor och ett diplom.

I år går det till Team Sportia med motiveringen ”Företaget har genom sin cykelförsäljning, uthyrning, cykelverkstad och goda serviceanda gynnat cykling vilket leder till minskat bilresande och därmed mindre avgasutsläpp. Dessutom bidrar cyklandet till bättre folkhälsa och välbefinnande, inte minst genom erbjudandet att bidra med gratis service av cyklar i välgörenhetsprojekt för äldre”.

På Team Sportia togs nyheten emot med glädje och förvåning.

– Vi blev så överraskade och är otroligt hedrade och stolta över att få ett miljöpris, finns det något finare, säger Billy Johansson butiksägar och ler.

Företaget jobbar mycket med att ha ett miljötänk i hela sin organisation. De letar återvunnit material i textiler och kan erbjuda secondhand på både cyklar, skidor och sportutrustningar.

– Miljön är en stor del i det dagliga arbetet för oss. Bland annat genom att ha cykeluthyrning och en verkstad så att man håller liv i sin gamla cykel och inte behöver köpa nytt hela tiden, säger Jim Johansson delägare på Team Sportia.

Hur lång livslängd kan det vara på en cykel?

– Den är nästan obegränsad om man sköter den. Allting handlar om underhållet, menar Jim Johansson.

Hur kom idén med att hyra ut cyklar?

– Det har vi haft i jättemånga år, men vi började i lite större skala för tio år sedan med citycyklar, säger Jim Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Grimstedt