Nygammal chef tar över ledningen

Under våren har Kerstin Tibbling fasats in i arbetet som produktionschef i Trosa kommun. Nu tar hon över, men har gott sällskap av en ny ledningsgrupp.

13 januari 2018 12:00

I mitten av april klev Cecilia Högberg av posten som produktionschef i Trosa kommun. Hon var dock fortfarande kvar i arbete en dag i veckan, för överföring till nya produktionschefen Kerstin Tibbling. Nu har hon gjort sin sista arbetsdag i Trosa och Kerstin Tibbling är ensam vid rodret.

Hur känns det?

– Naturligt och jätteroligt, jag är jättepeppad. Jag känner ju kommunen väl, vet vem som gör vad och har många kontaktytor.

Hon har jobbat i Trosa kommun i tretton år, bland annat som måltidschef, driftchef för måltid, städ och fastighetsservice och tillförordnad produktionschef. Den behändiga officiella titeln hon nu uppbär är produktionschef på kultur-, fritids-, teknik- och servicekontoret.

– Jag har provat en hel del redan, det är kultur- och fritidsbiten som är mest ny. Men nu är det ju en utökad ledningsgrupp med enhetschefer för de olika områdena. En del har varit i verksamheten länge, men är nya i ledningen. Uffe Hagstedt är också biträdande produktionschef så jag känner mig verkligen inte ensam. Det är jätteduktiga människor och jag är stolt och glad över att vara ledare över en så bred och kompetent ledningsgrupp.

Ledningsgruppen består av sju enhetschefer: Annelie Bradley, fritidsgård, Sara Fältskog Eldros, kultur- och förening, Malin Lundin, bibliotek, Klas Jättner, Kulturskolan, Katarina Norman tf arbetsmarknadsenheten, Ulf Hagstedt, teknik och Jörgen Henriksson, driftchef med ansvar för måltid, städ och fastighetsservice.

Upphandling, som tidigare varit en del av produktionschefens arbete, är sedan något år fristående och Inger Edman är upphandlare.

– Upphandlingsbiten är en jätteviktig del och att det blev en egen arbetsuppgift var ett sätt att tydliggöra uppdraget, säger Kerstin Tibbling.

I ledarskapet lyfter hon fram kommunikation och tydlighet som sina hjärtefrågor.

– Då kan man utveckla verksamheten tillsammans med människorna. Jag vill se oss som ett team. Det här jobbet innehåller många processer och då behöver man vara fler som tänker, även om det är en som fattar beslutet. Med den här nya gruppen ser jag att vi har en stor möjlighet att tillsammans sätta agendan. Men jag är inte heller rädd att ta obekväma beslut, det ingår i jobbet.

Kerstin Tibbling är uppvuxen i Ljungby men har bott i Trosa sedan 2005.

– Ibland är det svårt att koppla av helt men jag tycker ändå att det är en fördel med närheten. Man ser och hör mycket även på helgerna.

Ledningsgruppen hann precis ha uppstart innan semestrarna. Innan Cecilia Högberg tillträdde som produktionschef i slutet av 2015 var det nästan bara män i ledningen. Gruppen har nu något fler kvinnliga än manliga chefer.

– Ingen är vald på grund av kön utan efter kompetens, men det är fantastiskt att ha en så bra blandning. Jämställdhetsfrågor är jätteviktiga för mig och jag tror att det kan ha betydelse att Trosa kommun satsar på både kvinnor och män i ledningsgrupperna, säger Kerstin Tibbling.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Yvonne Perkins