Rånförsök på Ica i Trosa – körde in bil genom metalljalusi

Vid stängningsdags på söndagen blev en butik i Trosa utsatt för ett rånförsök.

27 maj 2019 00:11

Vid 22.09 under söndagskvällen fick polisen ett larm från personalen på matvarubutiken Ica Trossen. Flera gärningspersoner ska då ha kört in en bil i ett metalljalusi i anslutning till butiken för att försöka få tillträde till en bankomat. Ingen person ska ha skadats men i samband med händelsen ska en väktare ha hotats med ett pistolliknande föremål.

– De första uppgifterna vi hade var att det rörde sig om ett fullbordat rån, men vi kommer att rubricera det som försök till rån eftersom gärningsmännen inte fick med sig något stöldgods, säger Torbjörn Lindqvist, regionvakthavande polisbefäl.

Gärningsmännen anlände till butiken i en mörkgrå Volkswagen och en röd Volvo. Efter rånförsöket hittades en av bilarna brinnande utanför Trosa. Åtminstone en av gärningsmännen ska ha varit maskerad men hur många som var inblandade är inte fastställt.

– Det är ett okänt antal gärningspersoner. Vi håller på och förhör målsäganden och vittnen i detta nu. Kriminaltekniker är på väg till platsen för att genomföra en teknisk undersökning och vi är ute och söker med patruller, säger Torbjörn Lindqvist under natten till måndag.

Finns det någon övervakningskamera i butiken som kan ha fångat rånarna?

– Det vet vi inte i nuläget men givetvis är det en detalj som vi kommer att kolla upp, säger Torbjörn Lindqvist.

Polisen meddelar att man gärna tar emot tips på 114 14 från personer och eventuella vittnen som kan ha sett händelsen eller har andra upplysningar i ärendet.

Händelsen rubricerades under måndagsmorgonen som försök till grovt rån.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Keskisärkkä