Rost fällde lyktstolpe: "Orsaken är hundar som kissar"

I helgen rapporterade SN om hur en lyktstolpe föll mot ett hyreshus på Lundagatan i Trosa. Enligt kommunen är det hundkiss som är orsaken till det inträffade.

18 januari 2018 13:00

Det är Trosa kommun som ansvarar för lyktstolparna och Kerstin Tibbling, produktionschef på kommunen, förklarar att anledningen till att stolpen föll var på grund av rost. Nu ser de över fler stolpar så att det inte ska inträffa igen.

– Det är ett dilemma att det rostar i den nedre delen på stolparna. Orsaken är hundar som kissar på dem. Vi håller på med en plan att byta ut stolpar successivt.

För att förhindra att nya stolpar rostar sönder på liknande sätt finns lösningar som plaststrumpor. Det är dock inget som är aktuellt för de äldre stolparna.

– Det finns sådana lösningar för de nya stolparna. Men tyvärr är det ingen mening att sätta det på de gamla. De har stått så länge att där har skadan kanske redan börjat ske.

Kerstin Tibbling rekommenderar att använda kommunens felanmälningsapp när man ser något som behöver åtgärdas.

– Vi är jättetacksamma när det felanmäls. För då kan vi åtgärda det så snabbt som möjligt. Med appen kan man till och med ta en bild samt dela med sig av platsen där man är.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Järup

Ämnen du kan följa