Sjösättning och världsmusik på folkhögskolan

På lördag är det åter dags för öppet hus på Stensunds folkhögskola. Som vanligt blir det sjösättning till folkets jubel av båtarna som byggts på skolan.

17 februari 2018 10:00

Stensunds folkhögskola har ett brett utbud av utbildningar, alltifrån allmän linje med polisförberedande inriktning, till utbildning i världsmusik för yrkesaktiva musiker. Under lördagens öppet hus presenteras skolans utbildningar och det finns chans att träffa både elever och lärare. Det går även att fika i de vackra omgivningarna och lyssna till musik med ursprung från olika delar av världen.

Dagen brukar bli en folkfest med uppemot 500 besökare, kanske mycket på grund av den traditionella sjösättningen av de genuina träbåtar som under läsåret byggts av eleverna på båtbyggarlinjen. Den sker klockan 13.15, till folkets jubel och båtbyggarnas stora stolthet.

Sjösättningen, som kan jämföras med ett barns dop i betydelse, är inledningen till en fyra dagars seglats som avslutar läsåret för båtbyggarna.

Båtbyggarlinjen har funnits på Stensunds folkhögskola sedan 1995 och är en av få utbildningar i landet som lär ut hantverket.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Yvonne Perkins

Ämnen du kan följa