Trosaborna samlar pengar till påkörde MrGray

MrGray är en välkänd kattprofil som besökt Trossen och åkt bil med okända. När Elise Söderbergs ettåring blev påkörd och svårt skadad visade sig Trosaborna från sin mest generösa sida – genom att skänka pengar till operationen.

12 december 2018 12:00

Precis som många andra katter tycker MrGray om att lufsa ut från hemmet och utforska domänerna. Men i onsdags förra veckan slutade det illa.

– Jag fick samtal från en tjej som trodde att min katt hade blivit påkörd så jag skyndade mig dit. En man var där och passade MrGray där han låg rädd och med smärtor i en buske, berättar ägaren Elise Söderberg, 32, boendes på Byggvägen.

Mannen, Erkan Yilmaz, körde snabbt in Elise och MrGray till Gnesta veterinärpraktik, där Elise till vardags även arbetar som djurvårdare.

Röntgen visade på flera bäckenfrakturer och operationen skulle kosta mer än vad försäkringen täcker, minst 30 000 kronor. Två av Elises bekanta tog då initiativ till en insamling. I rapporterande stund har djurvänner skänkt över 7 000 kronor till "Trosas MrGray" på Facebook.

– Jag trodde kanske på någon tusenlapp, men det har gått långt över förväntan. Alla har hjälpt till och varit jättegenerösa. Nu klarar jag självrisken, säger Elise Söderberg och tillägger att eventuellt överskott går till Svenska djurambulansen.

– Jag är väldigt tacksam och förvånad över att Trosaborna är så ödmjuka. Det var även en stor uppoffring av Erkan att köra in oss. Inte många skulle göra så.

Huvudkatten själv är en kämpe som blir allt piggare. Han har börjat spinna igen, leker och har även fått i gång en trög mage. Charmiga MrGray har varit i hetluften tidigare.

– Han är översocial och brukar gå med folk på stan, en gång fick jag hämta honom på Trossen. Han åker även bil med folk och har sprungit in i en cykel och fått svansen stukad.

I samband med röntgen noterades även ett 2,3 centimeter stort gummiföremål i MrGray.

– Det är troligtvis en bit av en babynapp. Han brukar kunna käka på gummigrejer!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Hellmyrs

Ämnen du kan följa