Tullgarn i siktet för jaktälskare

Jakt och fiskemässan vid Tullgarns slott har skruvat upp tempot. Från och med i år arrangeras Swedish game fair varje år.

26 maj 2019 17:27

Hundar, kikarsikten och provskytte. Viltkött lagat på plats, provkastning med fiskedrag och kajaker. Att säga att det finns väldigt mycket saker att ta del av för de med jakt- och fiskeintresse är ingen överdrift.

En av alla utställare är Sörmlands dreverklubb som tagit med sig några av sina hundar.

– Vi visar upp hundrasen drever som är en av Sveriges vanligaste jakthundar. Det här är det bästa stället att visa upp oss på, en självklar plats att vara med på jaktmässan, säger Denny Andersson medan hunden Dalton får syn på en hund utanför det lilla staketet och börjar skälla.

En bit längre bort har Svenska bågjägareförbundet sin monter och låter besökarna prova på bågskytte.

– Jag har aldrig skjutit med en sådan här pilbåge förut, så det är kul. Den är lite tung men ser väldigt cool ut också, säger Melwin Anderzen medan han försöker få fason på en båge som närmast liknar de mer högteknologiska ur Hungerspelfilmerna.

– Där är en björn, den ska du döda, säger Jenny Wibom efter att hon instruerat Melwin som nu får prova att skjuta på en av tavlorna föreställande djur.

Torbjörn Larsson är vd för mässan och berättar att det är första gången sedan starten 2002 som de kör med ettårsintervall.

– Vi är nyfikna på hur folk uppfattar det, att vi kör varje år. Förra året hade vi väldigt bra väder och besöksrekord med cirka 26 000 besökare. Nu har vi en indikation på mellan 22 000 och 24 000 besökare, säger han.

Under lördagen dök Nordiska motståndsrörelsen upp utanför mässområdet och delade ut flygblad. Larsson berättar att det var något som många mässbesökare tyckte var obehagligt.

– Det är inte acceptabelt att de gör sådana aktioner här. Vi tillkallade polis, men enligt dem har de ingen möjlighet att ta bort dem, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Alexis