"Det Àr mycket glÀdjande att krisförordningen, som Àr en viktig pusselbit i asyl- och migrationspakten, nu har antagits av rÄdet", sÀger migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) i ett skriftligt meddelande efter beskedet.
Den sÄ kallade krisförordningen var den sista delen i den omfattande pakten, skriver nyhetsbyrÄn AFP. Beslutet togs nÀr EU-ambassadörerna möttes i dag.
Ett tidigare förslag förkastades i sista stund av Italien, som var missnöjt med skrivning om hur frivilligorganisationer kan vara aktiva för att hjÀlpa nödsatta migranter pÄ frÀmst Medelhavet.
Enligt Italien lockas migranter att ta sig över Medelhavet pÄ grund av hjÀlporganisationers nÀrvaro.
Tyskland i sin tur försvarade hjÀlporganisationernas nÀrvaro dÄ de rÀddar liv.
Detaljer i den slutgiltiga kompromissen mellan EU-lÀnderna Àr inte offentliggjorda, men Spanien kunde ÀndÄ jubla "Uppgörelse" pÄ X, före detta Twitter.
DÀrmed har EU-lÀndernas representanter godtagit hela migrationspakten som behandlats i EU-parlamentet och av EU-kommissionen.
Den sista delen om krisregler handlade om hur EU ska agera vid en akut migrantkris, likt den som intrĂ€ffade 2015â2016.
Europaparlamentet, EU-kommissionen och EU-lÀnderna ska nu enas om en gemensam utformning.
"Nu kan vi ta oss vidare i trepartsförhandlingarna mellan rÄdet, kommissionen och parlamentet. Det Àr viktigt att pakten kommer pÄ plats, för att sÀkerstÀlla ordning och reda vid EU:s yttre grÀns och minskad invandring", anser minister Malmer Stenergard.