Rösten låter som något ur en Hollywoodtrailer. När den dånar över det soldränkta kampanjmötet i Ohio gör expresident Donald Trump honnör.
"Vänligen stå upp för den förskräckligt orättvist behandlade 6 januari-gisslan", förkunnar speakern, samtidigt som en inspelning av vad som sägs vara de fängslade som sjunger USA:s nationalsång ljuder.
– Otroliga patrioter, säger Trump därpå om dem som dömts för stormningen och lovar hjälpa dem "första dagen" om han blir president.
Pence: Olyckligt
Orden om händelserna den 6 januari 2021, då en av Trump uppeggad folkmassa stormade kongressen, förs fram som ännu ett exempel på expresidentens extrema retorik. Den applåderas av stora delar av hans lojala anhängare, men betraktas med avsky bland demokrater och många oberoende väljare. Även vissa republikaner tar avstånd.
– Helt oacceptabelt, säger Trumps förre vicepresident Mike Pence till tv-kanalen CBS.
Gisslankommentarerna fälldes förra helgen, då Trump även varnade för "blodbad" om han inte vinner i valet. Huruvida han syftade på blodbad i bilindustrin, som han talade om då, eller i allmänhet var oklart. Orden fick president Joe Bidens kampanjtalesperson James Singer att reagera.
"Han (Trump) vill ha ännu ett 6 januari, men det amerikanska folket kommer att ge honom en valförlust", sade Singer i ett uttalande.
Rådande Trumpnoja?
De senaste veckorna har Trump även påstått att judar som röstar på Demokraterna "hatar Israel" och sin religion. Han har upprepat påståenden att migranter "förgiftar amerikanskt blod". Och politiska motståndare liknas vid "ohyra".
Uttalandena har jämförts med nazistledaren Adolf Hitlers. I sitt manifest "Mein Kampf" skrev Hitler om just förgiftat blod.
– Trumps beskrivning av människor från andra länder och etniciteter som inhumana är den sortens språk vi ser i länder innan etniskt våld eller folkmord bryter ut, varnar Brendan Nyhan, professor i statsvetenskap vid Dartmouth College, i tv-kanalen PBS.
Trump hävdar att han inte har läst "Mein Kampf" och avvisar kritiken. Hans kampanj påstår att uttalanden tagits ur sitt sammanhang och att "Trumpnoje-syndrom" råder.
Strategin verkar gå hem. Expresidenten har högre opinionssiffror än Biden och har samlat de delegater som krävs för att utses till Republikanernas presidentkandidat inför höstens val.