Monica Lithman som drev Utsikten i elva år och stängde i somras för att få mer tid över för barnbarnen kunde inte vara mer nöjd med sin köpare.
– Det känns helt underbart. Han kommer att köra som jag gjorde, och det är så skönt, säger hon belåtet.
Även om hon stängde i somras har hon inte riktigt kunnat koppla bort restaurangen förrän den också var såld. Men nu är alla papper påskrivna och Vagnhäradskocken Anders Lindius tar över från årsskiftet.
Han har matlagning i blodet. Hans föräldrar, båda kockar, träffades i köket på hotell Reisen i Gamla stan i Stockholm och ljuv musik uppstod. Sen var det mest pappa Björn som stod i rampljuset, bland annat som en av Sveriges första tv-kockar i rutan, redan 1986 i programmet Visst nappar det och senare Café Norrköping.
För Anders Lindius del blev det svårt att värja sig mot så mycket matlagning i generna och han har idag lång erfarenhet av restaurang- och livsmedelsbranschen. Han har bland annat jobbat för Wedholms fisk, hotell Reisen och "varit en sväng i Frankrike också".
– Jag försökte sluta, sålde restaurangen Spice på Södertäljes badhus 2003, men nu är jag tillbaka, skrattar han och berättar att han tagit över sin fars tidigare restaurang Tälje tokar i Södertälje, tillsammans med en samarbetspartner.
Däremellan har han drivit manuella fiskdiskar i stora varuhus i 17 års tid, bland annat i Nyköping, så det är väl ingen överraskning att det kan bli en del fisk på menyn när han slår upp dörrarna till Utsikten igen.
– Jag är ganska bra på fisk, så javisst.
Nu återstår en del pappersarbete med kommunen men Anders Lindius räknar med att öppna restaurangen den 3 februari nästa år.
– Jag startar mjukt med bara luncher, så jag ska tvinga min farbror att jobba med mig i början, sen drar jag igång "på riktigt" till sommaren. Målet är att ha fyra–fem anställda om något år. Men allt handlar om pengar och jag är inte fullskiten med det, så fixa till får jag göra efterhand.
Alla grejer han behöver för att laga mat finns, men eftersom han också sysslar med catering behöver han lite större ugnar. Under januari ska han jobba med att göra i ordning Utsikten inför nypremiären. Han ser väldigt mycket fram emot att köra igång.
– Bara det att ha sju minuter till jobbet! säger han med ett bullrande skratt.
Löftet till gästerna är solklart:
– Det ska bli ett schysst hak.