Camilla och Peter Bruuns släp på OKQ8 i Vagnhärad blev stulet 17 februari men i början av mars hittades det.
– Det var inte trasigt, men det är bara så tråkigt när vi har bokningar. Vi har många släp som går ut och in hela tiden. Men vi har varit ganska förskonade, max ett släp per år blir stulet säger Camilla Bruun.
Hon har drivit OKQ8-macken i Vagnhärad under åtta år tillsammans med maken Peter. Under den tiden har det förekommit några incidenter där tjuvar tagit sig in på stationen och stulit saker, men det är inte så mycket som de har kommit över.
– Vi har haft några inbrott, en gång tog de sig in och slog sönder själva glasrutorna. Men de blir stressade när larmet går och kan inte hålla på länge. Tobak och allt sådan har vi inlåst.
Den här gången kom släpet tillbaka, det hittades i Mariefred lagom till Camilla och Peters åttaårsjubileum som mackägare. Peter jobbade tidigare i Stockholm som säljare och Camilla skötte lönerna på Bosch Rexroth i Vagnhärad.
– Men när företaget lade ner för nio år sedan blev jag arbetslös. När Peter tankade på macken i Vagnhärad frågade dåvarande ägarna om han inte skulle köpa macken, säger Camilla som först tyckte idén lät jättekonstig men ändrade sig senare.
Tanken var först att Peter skulle behålla sitt jobb men han hjälpte sin fru med företaget på kvällarna och efter ett tag bestämde han sig för att satsa på macken. Även om det inledningsvis innebar en lönesänkning ångrar han inte beslutet.
– Det är inte någon guldgruva att ha bensinstation. Men vi går runt och visar positiva siffror. De första sex eller sju åren så har vi jobbat dygnet runt, utan semester på somrarna, för att få ihop allting.
Själva bensinen tjänar man inte mycket pengar på. Marginalerna förändras hela tiden. Men det rör sig om runt tio öre per litern.
– Att priserna blir dyrare hjälper inte oss, men vi påverkas när det svänger. Om det går ner efter att vi har köpt in drivmedel så kan vi förlora pengar.
Men för familjen har äventyret varit gynnsamt. Peter och Camilla har fyra barn och alla har fått jobba på macken från 14 års ålder.
– Det är utvecklande för dem och gör att vi får träffa dem mer än vi hade gjort annars. Dessutom blir stamkunderna personer som man lär känna, säger Peter som berättar att macken känns lite som ett andra hem.
Ett tag trodde hans Iphone att han bodde på macken.
– Han spenderade mer tid här än hemma, säger Camilla.