Kommunen bjuder in till hållbarhetsdagar

Trosa kommun bjuder in Trosa och Vagnhäradsborna till hållbarhetsdagar om att kunna leva miljövanligt och hållbart.

Vagnhärad 9 oktober 2019 20:00

Morgonpigga pendlare från Vagnhärads tågstation kommer att märka av att hållbarhetsdagarna har startat. Där kommer det att delas ut en god morgon-påse av kommunens energi- och klimatrådgivare.

– Det kommer att vara en liten ekologisk juice från Saltå kvarn och en hembakad bulle frånHäradsgården. I påsen kommer det att ligga ett tackkort. Ett litet tack för att man har lämnat bilen och pendlar med tåg eller buss. Två hundra femtio papperspåsar kommer vi att dela ut, säger Elin van Dooren, kommunekolog på Trosa kommun.

Hållbarhetsdagarna börjar i dag och pågår fram till på lördag. Det kommer att hållas lunchföreläsning om elbilar, med en hemlagad närproducerad rödbetssoppa med bröd. På biblioteket kommer boktipshyllan att fyllas med inspirerande böcker om hållbarhet. Övriga aktiviteter är en workshop med minimeringsmästarna, lunchföreläsning om Östersjövänlig mat och en familjedag, med pysselhörna på tema återvinning, fiskdamm och tipspromenad. På lördagskvällen bjuder Stensunds folkhögskola på filmvisning. 

– Det här ska bli jättespännande, vi har haft sådana här aktiviteter tidigare med öppna föreläsningar, workshops och sådant. Men det här är första gången vi gör det i en sådan koncentrerad form. Att vi har tre dagar med ett ganska fullspäckat schema och olika aktiviteter, säger Elin van Dooren.

Tanken med hållbarhetsdagarna är att kommunen ska kunna visa sitt miljöarbete, och att inspirera kommuninvånarna till att leva ett så miljövänligt och hållbart liv som möjligt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa