Lugnare vid Vagnhärads station

Det har lugnat ner sig vid Vagnhärads station. Därmed kommer vakterna inte att patrullera lika ofta.

Kerstin Tibbling, chef på kommunen säger andelen vakter i kommunen inte kommer att minska.

Kerstin Tibbling, chef på kommunen säger andelen vakter i kommunen inte kommer att minska.

Foto: Magnus Grimstedt

Vagnhärad2020-09-04 21:30

Tidigare har det varit en hel del skadegörelse på stationen i Vagnhärad. Men under den senaste tiden har det blivit betydligt bättre och kommunen har minskat bevakningen på stationen. 

– Det handlar om antal ronderingar som minskar, säger Kerstin Tibbling, produktionschef på Trosa kommuns kultur-, fritid-, teknik- och servicekontor. 

I december 2018 berättade Ulf Hagstedt, teknisk chef Trosa kommun, att man skulle ha både övervakning och fler väktare som såg till stationsområdet. Då sa han till SN att det var en del knallhattar som tyckte att det var roligt att förstöra. Men nu har det skett en förändring, det har lugnat ner sig i området.

– Det är verkligen stor skillnad. Vi har inte sett samma behov, nu åker vi ut och låser väntsalen på kvällen och då får vi den här tillsynen och bevakningen. Det har räckt väldigt bra, säger Ulf Hagstedt och fortsätter: 

– Det har minskat med två tredjedelar, från tre gånger om dagen till en. 

Vakterna försvinner dock inte från kommunen, däremot får de delvis nya uppgifter. Till exempel kommer det ske en ökad närvaro runt skolor, även om det inte är allt som kommunen gör, menar produktionschefen. 

– Men bevakningen är bara en del i vårt arbete för att det inte ska uppstå skadegörelse. Vi arbetar med förebyggande åtgärder. Till exempel har vi haft öppet på fritidsgårdarna fler veckor än vanligt i sommar, vilket varit extra viktigt i år när fler ungdomar varit hemma, säger Kerstin Tibbling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!