I en av kurerna på perrongen i Vagnhärad är det bäddat med dynor och filtar och på bänken står en ryggsäck och en väska.
Resenärerna har uppmärksammat en man i medelåldern som sedan en vecka tillbaka har bosatt sig i kuren. Flera har vänt sig till kommunen för att han ska få hjälp. Bland annat Saga Torgersson-Wååk, som också har försökt att prata med mannen.
– Han bjöd in mig i kuren, ungefär som 'välkommen in i mitt hem'. Han pratar arabiska och väldigt lite svenska så det är mycket svårt att förstå honom, men han sa att han varit i Sverige i ett år och fyra månader.
Hon försökte ta reda på om han fick hjälp från något håll men det gick inte att få fram, så hon ringde kommunen.
– I växeln sa de att det är många som hört av sig och att det är ordnat. Men han var ju kvar där när jag kom hem. I första hand vill jag att han får hjälp, men jag tänker också att Trosa är en härlig kommun att leva i och om man kommer med tåg är Vagnhärad station det första man möts av. Att då mötas av en hemlös är kanske inte så bra marknadsföring för kommunen.
Socialtjänsten har åkt ut och träffat mannen men stora språkförbistringar gjorde att det var svårt att kommunicera.
– Men han är där för att han klev av tåget där. Han vill inte vara där, han vill åka härifrån, säger Cecilia Söderqvist.
– Att en hemlös bosätter sig i en kur för att han inte har någon annanstans att bo kommer inte att leda till ett polisiärt ingripande, så länge han inte gör sig skyldig till ett brott eller stör den allmänna ordningen, säger polischef Johan Levin.
Polisen kan avhysa mannen om Trafikverket som ansvarar för perrongerna begär det.
– Men då flyttar vi bara på honom till utanför stationens område och det löser ju inga problem. Den rätta vägen här måste vara att den kommunala socialtjänsten kontaktar Migrationsverket som ser till att mannen får komma till ett boende, som han sannolikt redan är anvisad till.
Cecilia Söderqvist hade fått uppfattningen att mannen skulle resa vidare, men har nu kontaktat Migrationsverket.
– Vi måste hjälpas åt och samarbeta här. Det är klart att vi ska hitta en lösning.
Under fredagen fick socialtjänsten i Trosa besked från Migrationsverket att mannen antagligen inte är asylsökande.
– Det är svårt när man inte vet vem han är. Han verkar vara papperslös. Så nu har vi kontaktat polisen igen. Men det är jättesvårt att veta vilka lagar och regler som gäller nu, säger Cecilia Söderqvist.
Men polischef Johan Levin säger att så länge mannen inte är efterlyst, gör sig skyldig till brott eller är psykiskt sjuk kan de inte ingripa.
– Det är en moment 22-situation där Trosa kommun just nu har fått en bostadslös i knät och måste sörja för att han får bostad och mat. Om de som ansvarar för perrongen begär att han ska avhysas från stationsområdet ställer vi honom bara på planen framför stationshuset och skulle han då återvända kan det bli fråga om ett tillfälligt omhändertagande. Då förs han till arresten i Nyköping och när han släpps därifrån efter sex timmar blir han ett ärende för Nyköpings kommun.
Migrationsverkets presschef Jesper Tengroth säger att om mannen inte är asylsökande och ska lämna landet kan han kontakta dem för att få stöd.