– Jag planerade faktiskt att ligga lågt första halvåret. Min dotter är sjuk och jag har velat ägna tiden åt henne, säger Anna-Carin Gröning.
Vissa tidigare arbetskamrater försvann till Södertäljejättarna Scania och Astra. Andra hamnade inom äldrevården eller taxibranschen på närmare håll. Själv har Anna-Carin mest varit hemma, där hon har behövts mer än någonsin.
– Många kastade sig ut på en gång och lyckades snabbt etablera sig på en ny arbetsplats. Jag ville inte göra det och det var en risk jag var villig att ta.
Innan Anna-Carin slutade på Bosch tog hon lastbilskörkort. När hon nu aktivt börjat söka jobb har hon märkt att det kanske inte var ett så bra drag.
– Det är svårt att komma in i den branschen. De flesta anställningarna finns genom bemanningsföretag och de vågar inte att ta in gröngölingar. De vill bara ha erfarna chaufförer.
Hon söker brett. Inte bara i hemkommunen – hon bor i Västerljung – utan även i Södertälje och Stockholm. Hon har faktiskt redan jobbat några timmar på Vitalis fritids. Den typen av jobb testade hon även före tiden på Bosch.
– Det är bara att hålla tummarna och fortsätta vara positiv. Samtidigt är det svårt när man får bakslag. Jag kan förstå om de som sökt jobb länge inte har så högt självförtroende längre.
"Svårt vara positiv när man får bakslag"
Uppbrottet från Bosch gav Anna-Carin Gröning en möjlighet. Inte till att hitta nytt jobb, utan till att hjälpa sin dotter. Men nu vill Anna-Carin ut i arbetslivet igen.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!