Testa: Vilket lokalt parti passar dina åsikter bäst?

Är du osäker på vilket parti du ska rösta på i kommunal-, region- och riksdagsvalet? Du är inte ensam. Gör Valkompassen här nedan och få svar på vilket parti som ligger närmast dina åsikter.

Valkompass2022-07-12 14:41

I samarbete med SVT lanserar vi Valkompassen som ger dig möjlighet att testa dina åsikter mot riksdagspartierna och deras kandidater, men även de lokala partierna i kommun- och regionvalen (tidigare landstinget). För att få ett så bra underlag som möjligt har SVT ställt frågor till 4 440 riksdagskandidater och 2 275 lokala partiorganisationer i landets alla kommuner.

Alla partier som fick minst ett mandat i riksdags-, landstings- och kommunalvalen 2018 har fått frågor för att bygga kompassen. Partier som under mandatperioden gått ihop med ett annat parti räknar vi som ett nytt parti. Partier som lagt ner sin verksamhet under perioden har vi inte skickat någon inbjudan till.

Journalister på flera av landets lokaltidningar har kommit med förslag och synpunkter. 

SVT:s politikreportrar har under arbetet bidragit med sina kunskaper. 

Statsvetarna på opinionslaboratoriet Lore vid Göteborgs universitet har testat många av frågorna på 5 000 personer i deras Medborgarpanel. 

Valkompassen är helt anonym att göra. Inga IP-nummer sparas och SVT sammanställer inte heller hur publiken svarar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!