Hundratals Trosabor vill hjälpa behövande

En Vagnhäradsbo bad om hjälp i ett rörande inlägg på FB -dygnet senare startades en hjälpgrupp som redan har över 800 medlemmar. 

Trosabon Johan Bergman tvekade inte att hjälpa Christian Nyman efter att han skrivit ett inlägg på Facebook. Nu har de tillsammans startat en grupp som ska hjälpa andra.

Trosabon Johan Bergman tvekade inte att hjälpa Christian Nyman efter att han skrivit ett inlägg på Facebook. Nu har de tillsammans startat en grupp som ska hjälpa andra.

Foto: Foto privat

Västerljung2019-10-30 17:29

Det var häromdagen som Christian Nyman efter mycket tvekande delade ett inlägg i sociala medier, där han berättade att han brutit fotleden och har opererats. Han har strikta order från läkaren om att inte röra på foten undrade därför om någon kunde tänka sig att skjutsa honom till affären och hem. 

"Jag har inte så mycket vänner här och de få släktingar jag har bor i Södertälje, jag frågar även om jag kanske framstår som en mupp", skrev han. 

Någon som inte tyckte han var en mupp och som genast meddelade att han ställde upp att skjutsa honom var Trosabon Johan Bergman.

–  Jag blev väldigt berörd av hans inlägg där han berättade om hur han tvekat att göra det eftersom det skulle synliggöra att han lever i ofrivillig ensamhet och hans känslor om det. 

Efter att Johan skjutsat Christian till affären och hjälpt honom att handla startade han, med Christian i tanken, en FB-grupp kallad ”Hjälpen i Vagnhärad/Trosa/Västerljung”, och på mindre än ett dygn så har gruppen över 800 medlemmar. 

–  I gruppen ska medlemmarna bidra till en större gemenskap och där ska de som behöver hjälp kunna be om det utan att känna att man är en last eller börda. Det kan vara en ensamstående förälder som är tvungen att välja mellan att laga ett hål i en tand eller att köpa en julklapp. 

­­– Eller en pensionär som inte kan lyfta in veden, eller den som är nyinflyttad som bara vill komma in i en gemenskap. Allt går att ordna så länge vi är tillräckligt många som bryr oss, säger han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om