Lokal kvartett storsatsar – Vingåker får padelhall

Vad får man om man sammanför en bankman, en musikalisk mackägare, en elföretagare och en byggherre? Svar: en ny padelhall i Brene.

Kvartetten Anders Bergelin, Thomas Widén, Christer Redfors och Jim Lindström gör gemensam sak i satsningen på en padelhall i Vingåker.

Kvartetten Anders Bergelin, Thomas Widén, Christer Redfors och Jim Lindström gör gemensam sak i satsningen på en padelhall i Vingåker.

Foto: Emma Eriksson

Vingåker2020-11-09 15:04

Under måndagsmorgonen undertecknades ett köpekontrakt i Vingåkers kommunhus. Kommunen säljer 5 004 kvadratmeter etableringsmark på Brene industriområdet och köpare är det nybildade aktiebolaget Vingåker arena.

Det ägs av mångsysslande entreprenören Thomas Widén, Anders Bergelin från Elmontage, Christer Redfors från KS bygg och Jim Lindström, banktjänsteman. Nu ska de förverkliga sina planer på en padelhall. 

I våras väcktes idén och de senaste tiden har varit smått nervös, då andra aktörer velat satsa på padel i kommunen.

– Det känns otroligt bra och det är skönt att ha det på pränt nu. Padel är en helt fantastisk sport som passar alla och det är ingen dagslända, säger Thomas Widén.

Företagarkvartettens gemensamma nämnare är ett genuint idrottsintresse och att de brinner för sin hembygd.

– Det kommer att hända mycket under resans gång och det stannar inte med det här. Vi kommer även att tänka utanför padelboxen och har många idéer på sikt, men dem håller vi för oss själva så länge, säger Thomas Widén.

I mars skrev tidningen om planer på industriradhus på den nu sålda marken, men planerna gick i stöpet. Nu blir det istället Vingåkers padelhall som blir granne med Vingåkers factory outlets lager och Mekonomen.

För stunden ser inte det leriga fältet utmed 52:an mycket ut för världen, men här ska den 732 kvadratmeter stora hallen stå klar lagom till sommaren om allt går i lås. 

– Hallen blir platsbyggd och de två banorna levereras färdiga. Under bygget förbereder vi även för ytterligare två banor och ovanför omklädningsrummen kommer det att bli ett konferens- och loungeutrymme, förklarar Christer Redfors. 

undefined
Här ska den 732 kvadratmeter stora hallen stå klar till sommaren om allt går i lås. Fr. v: Thomas Widen, Anders Bergelib och Christer Redfors. På bilden saknas den fjärde delägaren Jim Lindström.

Hallen kommer att ha åtta meter i takhöjd, vilket möjliggör uppvisningsmatcher och elitspel på sikt.

– Det blir även utebanor och är intresset stort utökar vi med ytterligare hallar, säger Thomas Widén. 

Kommunalråd Anneli Bengtsson (S) är entusiastisk.

– Det här är ett jättelyft för Vingåker och för mig är det en fröjd att se fyra lokala entreprenörer satsa tillsammans. Det här kommer att bli kanonbra.

Hon konstaterar att det genom åren funnits de som velat satsa i Brene industriområde, men att det gått trögt.

– Blir det utveckling i området öppnar det ögonen även för andra, säger Bengtsson. 

Näringslivsansvariga Susanna Oom Samuelson håller med.

– Padelhallen kommer att bli ett dragplåster för Vingåker och jag tror på ketchupeffekten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!