– Det brukar komma mellan 500 och 600 besökare. Men i år har vi satt ribban högre och siktar på 1000, sa Lars Lindkvist, när han precis hade tackat Nyköpings musikskolas blåsorkester för dess spelning.
Målet såg inte alltför svårnått ut när septembersolen gassade. Och det fanns ju så mycket att göra.
Lennart "Tusse" Eriksson var en av flera traktorentusiaster som hade samlats för att visa upp sina samlarobjekt, under ledning av Vrenabon Jim Baldwin.
– Det här är en Krabat från 1956. Det var den första i sitt slag som Volvo gjorde. Direkt året efter kom en ny version, så det finns väldigt få kvar av den här 56-modellen, sa Tusse.
Äldst bland alla gamla traktorer var annars en Deering från 1939. Den får inte ens gå på landsväg, då den har stålhjul.
En annan med intresse för äldre grejer är Börs Anders Öhman från grannorten Jönåker. Han visade upp och sålde hemmagjorda medeltida instrument.
– Jag har varit musiker hela livet, jobbat i olika orkestrar och varit musiklärare under många år. Jag köpte ett instrument på en marknad en gång. Det visade sig vara ett riktigt skitinstrument. Så jag tänkte att jag kunde göra det bättre själv – och det kunde jag, sa han.
Ett av instrumenten han har gjort är en svensk variant av säckpipa. Man kan tro att det är skottarnas uppfinning, men de var väldigt sena med säckpipan. Instrumentet kommer från Pakistan från början och dök för första gången upp i Sverige 1125, i en kyrka på Gotland. Skottarna började först spela säckpipa på 1700-talet.
Är det inte svårt att spela?
– Nej, i alla fall inte efter 30 år av träning, säger Anders.