"Här nere skulle man ha ett café", den idén fick Andreas och Linda när de flyttade till Vrena.
Tre år senare fick de så en förfrågan från intresseföreningen Ångslupen Munters Vänner som använde det lilla huset intill Hallbosjön som högkvarter för deras turer med den gamla ångbåten. De behövde någon som kunde sköta bokningar - och leverera mat till resenärerna. Det lät som en bra idé för Linda och Andreas som då drev Smörgåsboden i Vrena, och de bestämde sig för att dra i gång caféverksamhet vid Pilgrimsbo. Nu råder höstlugn vid caféet, som stängde för säsongen i oktober. Annat var det i somras.
– Det har varit helt hysteriskt hela sommaren. Vi har haft över 4 000 cafégäster och 6 457 koppar kaffe har vi slungat ut, säger Andreas.
Gästernas upplevelse är förhoppningsvis raka motsatsen. Caféet är inrett med det tidiga 1900-talet som genomgående inspiration, ur de gamla högtalarna strömmar Billie Holiday och allt ramas in av utsikten över Hallbosjön. Ingen tidsbegränsning är heller satt för gästerna - det för att få den rätta atmosfären.
– Ofta blir det så att gästerna umgås, även fast de inte känner varandra. Det är lite som att sitta i någons vardagsrum, man läser böcker och spelar spel. Jag tror inte någon har frågat efter wi-fi, även fast vi har det, säger Linda.
Ekologiskt, närproducerat och säsongsbetonat är den röda tråden - och en stor anledning till framgången. Ett bra exempel är storsäljaren "Sörmlandsmackan", en närproducerad-ekologisk-Vrenasalami-brie-smörgås, som Linda beskriver den.
– Många säger att de har saknat den här typen av café som är ett utflyktsmål och som har något som inte alla andra har. Det är otroligt mycket jobb bakom varje produkt, för att det ska bli den här smaksensationen, säger Andreas.
– Utgångspunkten är den här platsen och det som finns här. Vi hade båten, tidsepoken och massor av matleverantörer i närheten med kött och grönsaker och bröd. Så vi plockar därifrån och gör det här, säger Linda.
Genom ett nära samarbete med lokala producenter, bland annat Vrena grönt och Vrena vilt, har de olika verksamheterna kunnat fungera som draghjälp åt varandra.
– Folk frågar ju vart våra ingredienser kommer ifrån och så skickar man dem vidare dit. Och de andra har ju våra lappar uppe och kan skicka folk hit. Framgång föder framgång, säger Andreas.