Hjulet snurrar men hamstern är död

Vi hade precis parkerat bilen efter mathandlingen till vår gemensamma middag.

21 juli 2017 05:00

Min kompis klev ur bilen och gick med långa (men sega) kliv mot lägenheten, utan att ta med någon av matkassarna. Vad gör du? Ska du inte ta någon kasse med dig? ropade jag efter kompisen som vände sig om och svarade, "Jo, men jag måste ju öppna dörren först"

Öppna dörren först, ja såklart...tänkte jag, medan jag kliade mig fundersamt i hårbottnen innan jag förstod hur otroligt knäppt det lät och svarade: Men varför tar du inte med dig någon matkasse när du ändå ska till dörren? Den kan du väl öppna med en kasse i andra handen?

Min kompis menade på att det var ergonomiskt och att en bygglärare från Gripenskolan hade lärt honom det. Förmodligen var den undervisningen datumet 1 april, hoppas jag.

Han går alltså från bilen tomhänt för att öppna dörren till lägenheten, för att sedan hämta matkassarna i bilen och gå tillbaka till lägenheten för att en lärare på Gripenskolan sagt att det är ergonomiskt. Jag vill fortfarande tro att han skojar med mig, men dessvärre är det den mytomspunna ergonomiska tron som styr honom.

Jag kan inte förstå vad som är ergonomiskt med det? Att man ska fördela vikten och inte bära allt för tunga kassar vet jag är bra ur en ergonomisk aspekt. Men att öppna upp dörren och sedan gå och hämta matkassen är väl inget annat än chockerande idioti. Jag fick mig i alla fall ett gott skratt!

Och när jag tänker efter... lämnar han dörren på vid gavel när han ska gå och handla, eller lämnar han matkassarna i butiken för att gå hem och öppna dörren och sedan hämta matkassarna?

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa