Beckfilm spelas in – i Trosa

Succén med filmerna om Martin Beck rullar vidare. I vår spelas fyra nya rullar in där Trosa blir en av inspelningsplatserna.

31 januari 2017 12:45

De hyllade filmerna, som först var en bokskildring, om polisutredaren Martin Beck med Peter Haber i huvudrollen fortsätter rulla vidare. I vår kommer film 35 till 38 att spelas in på olika platser i Sverige.

Nu kan SN berätta att ett av ställena blir Trosa. Den 19 februari har filmbolaget Filmlance International AB, som producerar Beckfilmerna, sökt tillstånd hos polisen i Södermanland för att arbeta i centrala Trosa.

I ansökan skriver filmbolaget att man vill spela in inne på Trosa Stadshotell den 19 februari, som är en söndag, för att vid bra väderförhållanden vara utomhus efter lunch.

Då planerar man att mellan klockan 13.00 och 16.00 spela in vid Östra Ågatan och utmed kanalen i Trosa.

Tomas Michaelsson, producent på Filmlance, har tidigare bekräftat för Expressen att tanken är att de nya filmerna ska ha premiär 2018 i kanalen Cmore för att sedan visas i TV4.

Klart är att Peter Haber fortsätter i rollen som Martin Beck. Enligt Filmlance fortsätter även Kristofer Hivju, som kom in när Mikael Persbrandt slutade, i rollen som Steinar Hovland. Han är sedan tidigare känd från TV-serien "Game of Thrones".

Regissörer för filmerna kommer vara Mårten Klingberg och Jörgen Bergmark.

SN har fått inspelningen bekräftad av filmbolaget, men inte fått tag i producenten Tomas Michaelsson som ansvarar för mediefrågor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustaf Nilsson