Djurfoder saboterat – "Man blir förbannad"

Väsby gård fick oönskat besök under fredagsnatten, då någon skar sönder ett 20-tal ensilagebalar.

24 november 2018 19:01

Utöver att sticka hål på balarna, vilket släpper in syre och förstör fodret, har förövaren skrivit "djurplågare" på plasten.

– Man blir förbannad och besviken, det är bara så meningslöst, säger Simon Sälmark, som tog över driften av Väsby gård efter sin far vid årsskiftet.

Pappa Gunnar Sälmark var och räknade balarna vid 20-tiden på kvällen, eftersom de skulle säljas. På morgonen upptäckte grannen Filip Eriksson att de var förstörda, så skadegörelsen måste ha skett någon gång under de tolv timmarna.

– Man tycker ju att det är väldigt konstigt att någon kan skriva djurplågare, och samtidigt förstöra foder till djur, konstaterar Gunnar Sälmark.

– Jag tycker det här är rent åt helvete för att tala klarspråk. Jag jobbar inom den gröna näringen och vet vilket tufft år det har varit i och med torkan. Det är redan svårt att få tag på foder, säger Filip Eriksson.

Händelsen är polisanmäld, och det finns en del boende som skulle kunnat sett något från sina hus. Men Simon Sälmark hyser inga större förhoppningar på att gärningsperson ska hittas.

– Jag tycker inte att polisen är kass på något sätt, men det här är väl ett ganska lågprioriterat brott, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa