Fängelse och utvisning för BMW-ligan

På övervakningsfilmen syns hur tjuvarna krossar förarsidans sidoruta. En person ålar sig in och langar ut de bortmonterade bildelarna till sin kumpan. När polisen närmar sig flyr tjuvarna men grips bara några hundra meter från bilfirman. Nu har de dömts till fängelse och utvisning.

16 maj 2017 21:30

Natten till den 19 mars tog sig de tre männen in på ProAuto i Nyköping. 16 bilar länsades på bland annat rattar, extraljus och elektronik. Det totala värdet av reservdelarna uppskattas till över en miljon kronor. Dessutom krävdes omfattande reparationer av bilarna.

Tjuvarna jobbade snabbt och professionellt. Av polisutredningen framgår att bilfirmans erfarna mekaniker är tveksamma till om de själva skulle hinna med samma operation på den korta tiden. BMW-­ligan jobbade dessutom i kall väderlek och dåligt ljus. Detta tyder enligt utredningen på att gärningsmännen är erfarna och duktiga på det de gör och att det knappast är första gången de plockar delar från en BMW.

Nu döms de tre till fängelse i mellan ett år och ett år och tre månader samt utvisning i fem år. Enligt domen har samtliga levt under "högst tveksamma sociala förhållanden". Anknytningen till Sverige är vag och deras levnadsförhållanden här är så instabila att det finns risk att de fortsätter begå brott, skriver tingsrätten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ann-Katrin Drevfjäll

Ämnen du kan följa