Gripen gick in i NH Ungdom

På Gripens medlemsträff röstade man enhälligt ja till att gå in i Nyköpings Hockey Ungdom. Det återstår en infoträff för NHU-medlemmar. Nu finns bara en hockeyklubb i Nyköping – men bredare då man troligen tilldelas en plats i hockeyettan 17 april.

6 mars 2017 14:45

Gripens tf ordförande Magnus Eriksson var nöjd efter medlemsmötet på måndagskvällen:

– Vi har gemensamt dokument med Nyköpings Hockey Ungdom hur detta ska gå till. Men vi behövde självklart våra medlemmars godkännande och alla närvarande röstade ja till förslaget.

Det har förstås varit del känslor att bearbeta för personer som har lagt ner sin själ i Gripen HC Nyköping – som behåller sitt namn just i A-lagssammanhang men resten heter NH Ungdom.

– Just när man läser rubriken ”Gripen lägger ner sin verksamhet” och man lämnar över organisationsnumret är det förstås lite känslor, men på det stora hela så känns det här jättebra, säger Magnus Eriksson.

Och det är inga minussiffror som ni har med er får man anta med era publiksiffror?

– Nej då, vi går in med ett stort eget kapital, som kommer ligga som en säkerhet.

Hur går snacket just nu – kommer division 4-laget finnas kvar?

– Division 4-laget står fast och de kommer att sköta sig helt själva där. Det är positivt att ha det steget för unga spelare.

I och med att NH Ungdom redan har röstat igenom att man ska ha seniorverksamhet behövdes inte en medlemsomröstning utan bara en informationsträff, som kommer att ske under tisdagen.

Redan sent på måndagskvällen satt en ny tänkbar sportgrupp och sammanträdde för att dra upp riktlinjer och reda ut detaljer.

Gripens representanter har varit tydliga med målsättningen.

– Får vi som alla tror en division 1-plats den 17 april så vill vi självklart ta den chansen. Sedan läggs det ingen budget för att vara med uppe i toppen och ta oss till allettan redan första året. Vi vill ha ett tillräckligt bra lag för att kunna etablera oss i hockeyettan, fortsätta att vara starkt lokalt förankrade, säger Magnus Eriksson.

När det gäller bärande spelare slutar centern Markus Andersson och backen Johan Norberg, båda mycket skadedrabbade.

– Det kommer inte bli någon värvningsjakt men vi har redan ganska gott om spelare som har anmält intresse och sökt sig till både oss och NH Ungdom innan sammanslagningen.

NHU har krävt av Gripen en budget för spel i hockeyettan.

– Den budgeten gäller spel i östra ettan och sedan östra fortsättningsserien. Skulle vi hamna i västra eller södra ettan får vi börja om med detta arbete då resekostnaden blir större. Det blir ett intensivt arbete efter den 17 april.

Därmed får man fortsätta att hoppas på kvalserietvåan Södertälje SK eller fyran Huddinge, som är två av tre lag som slåss om den andra allsvenska platsen. Om SSK eller Huddinge tar den platsen bör det bli östra hockeyettan MEN man ska också komma ihåg att – numera NH Ungdom – inte är lovat någon plats.

NHU-ordföranden Kjell-Owe Andersson medverkade på Gripens medlemsmöte.

– Och jag kommer finnas med på informationsmötet för deras medlemmar på tisdagskvällen för att kunna svara på frågor, förklarar Magnus Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa