Gruppvåldtäkt polisanmäld i centrala Nyköping – flera unga män bakom överfallet

En medelålders kvinna våldtogs av flera yngre män i centrala Nyköping i mitten av förra veckan, enligt en polisanmälan. Polisen har undersökt brottsplatsen men i dagsläget saknas spår efter gärningsmännen.

15 januari 2018 09:30

Polisen har senare gjort bedömningen att ingen gruppvåldtäkt ägt rum.

Kvinnan har berättat för polisen att hon träffade männen tidigare samma kväll som gruppvåldtäkten ägde rum. Var våldtäkten sedan genomfördes vill polisen inte berätta.

– Det kan möjligen störa utredningen om vi går ut med den informationen, så vi avvaktar, säger Henrik Hägglund, förundersökningsledare vid enheten för grova brott på polisen i Nyköping.

Av samma anledning vill polisen inte heller uppge exakt vilken dag våldtäkten ägde rum, utan nöjer sig med att berätta att enligt polisanmälan genomfördes den i mitten på förra veckan.

Polisen fick kännedom om våldtäkten på måndagen, då kvinnan gick till polishuset i Nyköping och anmälde händelsen. Efter det genomfördes en teknisk undersökning av brottsplatsen, bland annat med hjälp av hund.

Än så länge är det osäkert om undersökningarna har gett något.

– Det tar ett tag till innan vi vet om vi hittade några spår. Just nu analyseras det material vi har fått in.

Kvinnan har kunnat lämna ett signalement på gärningsmännen men polisen väljer i dagsläget enbart att berätta att det handlar om yngre män. Orsaken är att eventuella vittnen kan påverkas om signalementet kommer ut, förklarar Henrik Hägglund.

Hur kommer ni att gå vidare med utredningen nu?

– Vi ska bland annat förhöra personer som vi vet fanns i närheten och som möjligen kan vara vittnen.

Vet ni varför kvinnan väntade med att anmäla våldtäkten?

– Nej, det har jag ingen information om, säger Henrik Hägglund.

Våldtäkten rubriceras som grov eftersom det handlar om flera gärningsmän. I utredningen ingår också rubriceringen rån. Efter våldtäkten blev kvinnan av med flera värdesaker, enligt polisanmälan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa