Gullans kiosk utsatt för rån igen – hund letade efter gärningsman

Hundpatrull deltog i polisens jakt på den misstänkta gärningsmannen.

31 januari 2017 21:59

Strax innan klockan 21.30 gick larmet till polisen. Någon ur personalen hade då tryckt på överfallslarmet inne på Gullans på Brunnsgatan.

Enligt polisen utsattes kiosken för rån.

‒Förmodligen rör det sig om en misstänkt gärningsman. Det har inte framkommit något uppgifter om vapen. Hur själva rånet har gått till är oklart i nuläget, säger Lennart Ahlin, vakthavande befäl på Sörmlandspolisen.

Enligt SN:s reporter på plats spärrade polisen av gatuköket. Det var då oklart vad rånaren kom över, men enligt uppgifter från en Securitas-vakt ska gärningsmannen ha fått med sig kassan och därefter flytt från platsen.

Flera polispatruller letade sedan efter rånaren. Bland annat sattes en hundpatrull in.

‒Vi jobbar brett. Förhoppningsvis ligger gärningsmannen och trycker någonstans så att vi kan få upp ett spår. Vi är ute på gator och letar på en del kända adresser, sa Lennart Ahlin sent på tisdagskvällen.

På onsdagsmorgonen var fortfarande ingen gripen för rånet.

Sven Larsson var på väg till Gullans för att köpa kvällstidningen, men fick stanna vid avspärrningarna.

‒Jag tycker det är så tråkigt, jättetråkigt, säger han.

Sven Larsson bor på Blommenhovsvägen och brukar handla i Gullans kiosk.

‒Det är som en kvarterskiosk och det är guld värt att de finns här. De har ju varit utsatta tidigare. Jag undrar hur länge de ska orka?

Det är tyvärr långt ifrån första gången som kiosken utsätts. För två år sedan,Ett brott som en 23-åring senare dömdes för under hösten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Johannesson

Ämnen du kan följa