Landsbygden i fokus under möte i Tunaberg

Intresset var stort när politiska företrädare och invånare på Tunabergshalvön träffades för att samtala om landsbygdens utveckling i Nyköping.

1 juni 2018 12:00

Det bor i dag 1818 personer på Tunabergshalvön. Hur ska man då göra för att underlätta och öka antalet boende på landsbygden? Det var den stora frågan som diskuterades under torsdagskvällens möte med de inbjudna politikerna från Nyköpings kommunfullmäktige.

Mötet hölls i den nästan fullsatta Brukslokalen i Nävekvarn. Totalt samlades cirka hundra deltagare.

– Bostadsbyggandet är den viktigaste frågan och politikerna måste gynna företagsamheten här ute på landsbygden, säger Lars Waern, ordförande i FUNQ (Föreningen Utveckling Nävekvarn), och fortsätter.

– Man måste förbättra infrastrukturen och det gäller både fiberoptik, vägar och kollektivtrafik. Men det viktigaste är att det byggs bostäder som passar för både ungdomar och äldre.

Samtliga av kommunens gruppledare deltog under kvällen och representerade sina partier, med undantag för Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna. På plats för att ersätta fanns i stället Hans Hedlund (SD) och Östen Eriksson (KD). SD:s gruppledare Thom Zetterström satt dock i publiken.

Moderator under kvällen var SN:s ledarskribent Olof Jonmyren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tommy Johansson